Egyéni vállalkozó számlán szereplő adatok?

Nemrég indítottam egyéni vállalkozást, eddig csak néhány számlát bocsátottam ki. A napokban egy ismerősöm viszont felhívta rá a figyelmem, hogy a nevem mellett nem szerepel az e.v. rövidítés, csak a nyilvántartási szám, emiatt pedig akár meg is büntethetnek.

Rákérdeztem a könyvelőmnél, aki azt válaszolta, hogy bár valóban erősen ajánlott feltüntetni, azonban ellenőrzés során maximum figyelmeztetnek a mulasztásra. Hiszen ha a nyilvántartási szám szerepel, akkor abból már egyértelműen beazonosítható, hogy egyéni vállalkozóról van szó. Ezután természetesen ügyelek rá, hogy a jövőben már ez is rajta legyen a számlákon, viszont kell-e aggódnom a már kiállítottak miatt? Büntethetnek-e, és ha igen, mekkora összeggel?

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Diána!
Biztosan nem büntethető e miatt. Viszont ha katás vállalkozó és nem írja rá a számlára, hogy kisadózó, akkor igen.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

2 pont pont pont

Kedves Eti!

Köszönöm a választ, most megnyugtatott :) Igen katás vagyok, de a kisadózó felirat mindig szerepel a számlán, ugyanis ezt a program magától ráírja. Illetve mostantól már az e.v. sem marad le.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ