Bt- EV

Abban kérnék tanácsot, hogy melyik a legjobb megoldás a következő esetre, mivel nemrég módosítások voltak a bt-mben, de közben kiderült, hogy adózási szempontból nem jó, és több könyvelő, különféle megoldásokat mondott rá, és jó lenne tudni, hogy melyik a jó megoldás :)

Van egy bt-m, amiben beltag vagyok. A módosítás után a párom lett a kültag, és a megbízott ügyvezető. A bt KATA-s... Páromnak van mellette egy KATAs egyéni vállalkozása.
A módosítás után kiderült, hogy a bt-ben is kell utána fizetni 75ezret, meg az EV-ban is + ugye a bt-nek is az 50 ezret... Mi a jó megoldás arra, hogy a 75ezret ne kelljen fizetni. Egyik könyvelő azt mondja, hogy kell egy új kültag pl édesanyám, és akkor nem kell, másik könyvelő azt mondja, hogy legyen egy új ügyvezető, plédesanyám, aki nyugdíjas, és akkor szintén nem kell fizetni, csak a 7500ft-ot.
Másik kérdés mi van, ha közben pl az EV szünetel....
Kész káosz :)
Előre is köszönöm a segítségeket!

0 pont pont pont

2 válasz

A KATA-hoz nem kell könyvelő az egyszerű,modjuk amit látok abból megvan 1 év könyvelési díj majdnem de ezt maguk csinálják nem kell segitség...

2 pont pont pont

Valóban egy kicsit túl van bonyolítva. A kültagnak nem kell személyesen közreműködnie. Miért nem Ön a beltag? Igazából akkor meg Ön után kell fizetnie. Az a baj, hogy mindkettő "biztosítási jogviszony", úgyhogy olyan nincs, hogy semmit sem fizetünk. Ha a BT nem KATÁS, akkor az ügyvezető lehet megbízási jogviszonyban is, ha van biztosítotti jogviszonya. Itt a férjének van. Ebben az esetben én a megbízási díjat választanám, és egy hihető (nem nulla forint) összegű megbízási díjat számolnék el. 48300,- forintig csak adót kellene rá fizetnem, ami 7245,- forint. Ennél olcsóbban nem lehet megúszni.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ