Csed/Gyed

Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy jogosult leszek-e csed/gyed-re? 2018.10.15-től 2019.09.12-ig dolgoztam egy cégnél. Így 33 napom hiányozna a gyed-hez, de egy ismerősöm bejelentene magához, hogy meglegyen a 365 napom (amit utánam fizetne járadékot, azt én fizetném). 2020.08.20-ra vagyok kiírva, így addigra meg is lennének a hiányzó napok, viszont a munkáltató fél attól, hogy szülés után csed/gyed alatt fizetnie kell utánam járulékot, de én úgy tudom, hogy ez idő alatt neki semmi fizetési kötelezettsége nincs. A csed alatt pedig felmondanék. Valóban nem kell neki semmit sem fizetni? Csak hogy megnyugtassam.
Előre is köszönöm. :)

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!

Az ellátás alatt élő jogviszonynak kell lenni, tehát helyes a gondolatmenet, hogy most be kell legyen jelentve. Az is helyes, hogy a munkáltató csed és gyed alatt nem fizet semmit, mindössze Önt állományban tartja. Megszüntetni csed alatt nem lehet, gyed alatt igen, ekkor passzív ellátásként a minimálbér alapján fogja kapni. Mivel a munkáltató semmit sem fizet, így felesleges megszüntetni.

Gubala Ferenc

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ