Adsense adózás

Üdv!

Adsense reklámokat helyeznék el kis forgalmú weboldalamra. A bevétel valószínűleg havonta 15-25 ezer forint körül lenne, ezért a KATA nem éri meg. Milyen lehetőségek vannak az adózásra, illetve milyen adókat kell megfizetni?
Adószámos magánszemélyként végezhető-e a tevékenység, s csak az SZJA-t kell-e megfizetni?

Előre is köszönöm a választ!

0 pont pont pont

4 válasz

Véleményem szerint adószámos magánszemélyként nem végezhető, mivel ez egy rendszeres, bevételszerzésre irányuló szolgáltatás lenne, így szerintem megdől a vélelem, mindenképpen vállalkozás kell rá.

Választhat tételes költségelszámolású szja szerinti adózást, de itt sem csak szja-t kell fizetni, vannak egyéb adók is. Plusz nagyban függ, hogy ez keletkeztetne-e biztosítási jogviszonyt, vagy van ezen kívül heti 36 órát elérő munkaviszonya.

2 pont pont pont

Köszönöm válaszát!
Az alábbi 2019-es cikkben olvastam, hogy a tevékenység végezhető adószámos magánszemélyként közösségi adószámmal: https://www.mixin.hu/magyarorszag/google-adsense-adozasa

Önök szerint mennyire reális ez?

0 pont pont pont

Illetve a NAV oldalán az alábbi 2016-os 'Magánszemélyek által végzett
egyes internetes tevékenységek adózása' PDF dokumentumot találtam:
https://www.nav.gov.hu/search/searchresults?query=adsense

Itt az 1.3-as pontban kifejezetten az Adsenseről írnak és az adószámos magánszemélyt is megemlítik adózási lehetőségként.

0 pont pont pont

Ajánlom, hogy feltétlenül keressen fel egy könyvelőt, vagy adótanácsadót, mert a konkrét tények birtokában lehet csak releváns válaszokat adni. A könyvelői szakma pontos törvények ismeretét jelenti, így én nem próbálkoznék egyedül intézni ezen ügyeket.
Nem akarom lebecsülni a tudását, de mi könyvelők nagy szakmai tudással rendelkezünk és a törvényeket is naprakészen kell ismernünk.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ