Jogosult leszek e a csedre?

Üdv,
csed, illetve gyed jogosultsággal kapcsolatban kérdeznék.
Több éve van folyamatos munkaviszonyom egy cégnél, most gyeden vagyok a kisfiammal. Hamarosan kistesót szeretnénk. Lenne egy másik munkalehetőségem, ahol többet keresnék. Úgy alkalmaznának, ha regisztrálok álláskeresőnek, mivel így tudnak utánam támogatást felvenni. A kérdés az, hogy mennyi ideig kell bejelentettnek lennem az új helyen, hogy kapjam az új bérem alapján a csedet majd a gyedet? Köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tünde!

Lenne kérdés ezzel kapcsolatban, hogy a régi munkaviszonya megszűnt? Vagy ott még munkaviszonyban áll? Ha most onnan van fizetés nélküli szabadságon, az többes jogviszony. Ez nem gond, csak másként számolunk. Ha lezárja a régit, és egy teljesen újat nyit, akkor 9 hónapig kell ahhoz munkaviszonyban állnia, hogy teljesen az új bére alapján kapjon ellátást. Ahhoz, hogy megérje ezzel variálni, érdemi különbségnek kell lenni a két bér között. Egyébként a jogviszonya a gyed alatt is fennállt. Így ha nem lesz másik munka, a régi alapján simán kap ellátást. Ha elküldi az adatait a plenuscontobt@gmail.com címre, ki is számolhatom. A régi munakviszony, és a "tervezett" munkaviszony kell. Mikor kezdődött, és milyen bérek tartoznak hozzá.
Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ