Könyvelő felelőssége

Házat szeretnék vásárolni jelzálog hitel és CSOK felhasználásával.
A bank azzal utasított el, hogy nem velem, hanem a céggel, ahol dolgozom van a probléma.
Kértem a cégvezetőt, hogy járjon utána, ő azt állította, hogy a cég tiszta és semmilyen gond nincs. Felvettem a kapcsolatot a kft. könyvelőjével és tőle kértem segítséget. Elmondtam neki, hogy érvényes határidős szerződésem van az ingatlanvételre és lassan kifutok az időből, tehát nézzen utána a dolognak, és ha igaz, hogy a kft. makulátlan, ahogy ezt ő is állítja, akkor kérjen nekem erről egy hivatalos papírt a NAV-tól.
Ez több mint egy hónapja volt.
Minden nap hívom azóta ezt a könyvelőirodát, és soha nem veszik fel a telefont.
A kérdésem az, hogy ilyenkor mit tehetek, és kihez fordulatok?

0 pont pont pont

2 válasz

Üdvözlöm!

A munkáltatót így közvetlenül nem vizsgálják, hogy például fizeti-e az adót, vagy ilyesmi, kivéve, ha Ön tulajdonos benne. Maximum az Ön biztosítotti jogállásával lehet gond. Nem feltétlen csalás, hanem hibás bejelentés, vagy nem megfelelő jogviszony kód, stb. Ez lehet esetleg gond. Ha ügyfélkapuja van, az E-bev szolgáltatásokban ezt saját magának megnézheti. Ha nincs, a TB-hez menjen, és megnézik. Ha felszámolás alatt állna a cég, akkor azt látná más okiraton is, minden egyéb pedig nem okoz gondot a vizsgálat során.

Gubala Ferenc

2 pont pont pont

Van egy OTP-s ismerősöm aki szintén utánanézett a dolognak és azt mondta,hogy a cég állítólag inkasszó miatt fekete listán van és ezt náluk sem,sőt egyetlen banknál sem fogadnák el.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ