Jövedelemigazolás áruhitelhez KATA beltagként

Kedves Könyvelők,
KATA-s vállalkozó vagyok és egy kisebb összegű áruhitelt szeretnék a nevemre felvenni. A problémám az, hogy hivatalosan nem veszek fel jövedelmet a cégemből, ugyan társas bt., de 13 éve teljesen egyedül csinálom, a kültag csak "dísznek" van, mert ugye kell.
Ebben az esetben hiába kérnék a NAV-tól jövedelemigazolást, az 0-ás lenne szerintem.

Hogyan tud egy hasonló cipőben járó vállalkozó így hitelt felvenni? Azt gondolom, a NAV látja, hogy mennyi az éves bevételem, azt is, hogy nincs semmiféle tartozásom, milyen igazolást kell nekem ehhez kérnem, hogy azt a Cetelem elfogadja?

Köszönöm válaszotokat,

üdv, Gergő

0 pont pont pont

4 válasz

Üdvözlöm!

Nem lesz nullás, a KATA bevallásban szereplőt szokták leigazolni. Van olyan bank, aki a KATÁS-at ettől függetlenül minimálbérrel veszi figyelembe.

Gubala Ferenc

4 pont pont pont

Nekem az a tapasztalatom, hogy az éves árbevétel 60%-át veszik alapul, azt 12-vel osztva számolják a havi “bevétel/jövedelmet”, hogy a havi törlesztő mennyi legyen.

3 pont pont pont

Köszönöm a válaszokat, beküldöm akkor a kérelmet a NAV felé, remélhetőleg tényleg nem lesz így gond... :)

0 pont pont pont

Pontosan:
jövedelemigazolás kiállításának szempontjából a kisadózó jövedelmének a kisadózó vállalkozás utolsó, a megszerzett bevételről tett nyilatkozatában feltüntetett bevételének 60 százaléka, több tag esetén annak fejenként egyenlő része, de legalább a tételes adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és a havi minimálbér szorzata minősül.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ