Egyéni vállalkozó járulék befizetése

Kedves Könyvelők! Egyéni vállalkozó lettem 1 hónapra, így ki kell töltenem a 2058-as nyomtatványt. 1 hónapig lesz meg ez a vállalkozás, március 16-tól, április 16-ig. Nincsenek számláim, csak az egy havi bérem utáni járulékokat szeretném bevallani (amelyeknek az összegeit már kiszámoltam). Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2 hónap (március és április) érintése miatt hogyan kell az időtartamot feltüntetni a bevalláson, és befizetni az egy hónapra kiszámolt járulékokat (egyben vagy két részletben)?
Nagyon szépen köszönöm, ha valaki leírja nekem!

0 pont pont pont

2 válasz

Március 16-31 a márciusra vonatkozó, ezt kell április 14ig fizetni. A következő pedig április 01-16ig, ez pedig a második részlet, fizetni is ez után kell (figyelni, higy a bevalláson jelölni kell, hogy megszűnés miatti bevallás). Ezen kívül a megszűnés szabályai szerinti további záróbevallásokat se felejtse.

2 pont pont pont

Nagyon szépen köszönöm a választ! Jól értem akkor, hogy az adott hónap ledolgozott (bejelentett) napjainak függvényében kell befizetnem a járulékokat+Szja-t, összesen egy hónapot? Köszönöm, hogy felhívta a figyelmem a lezáró bevallások beadására! További Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok!

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ