Kata vagy bejelentett állás?

Tisztelt könyvelők!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy jelentkeztem egy magánbölcsődei állásra ezen hirdetés alapján:
Bejelentett alkalmazotti munkaviszony (TB, családi adókedvezmény érvényesíthető, 4 gyerek esetén SZJA mentesség, képzettség rövid időn belül megszerezhető, munkakezdésnél nem feltétel)
Fizetés: Br. 210 000 Ft/hó témába illő felsőbb fokú képzettség esetén (pl. tanári főiskolai végzettség) plusz bértámogatás igényelhető havonta a szociális ágazati összevont pótlék bértábla kategóriájának megfelelő értékben (pályakezdőknél a példánál maradva F vagy G kategóriában havi plusz nettó 45 000 Ft/hó igényelhető).
Napi 8 óra.
Óvodapedagógus a végzettségem, a férjem veszi igénybe a gyerekek után járó adókedvezményt, 3 gyermekünk van. Most mégis a munkáltató azt szeretné, ha kiváltanám az egyéni vállalkozóit.
Melyikkel járok jobban? A bejelentett állással vagy a katával?
Ugye itt sok minden felmerül, mert az egyéni vállalkozónak nincsen betegszabadság, nyugdíjba nem számítanak be semmit.
Nem látom tisztán, hosszú távon melyik jobb számomra.
Válaszukat előre köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Üdvözlöm!

Ha anyagi értelemben kérdezi, azt azért látni kellene, hogy mennyit fizet a KATÁS jogviszonyban, de látatlanban szinte biztos több marad havonta a háznál KATÁS-ként. A kérdés nem ez, hanem hogy olvasható, hogy július elsejétől a KATÁS jogviszony burkolt foglalkoztatás céljából történő létrehozásának ellenőrzésére fog a NAV rámenni, ezt fel akarják számolni, és jelentős büntetés is várható. A KATA csak akkor működhet, ha mást is csinál (máshová is számláz, vagy a saját eszközeivel dolgozik, stb). Továbbá gondolni kell arra, hogy a KATA a nyugdíjnál törtidőszaknak számít, és az egészségpénztári oldalon alacsony a járulékalapot képező jövedelem, amiből a táppénzt kapjuk.
Gubala Ferenc

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ