Vállalkozás indítása bizonyítvány hiányában lehetséges?

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy indíthatok katás egyéni vállalkozást pl. kereskedelemben (bolt), ha nincs szakirányú végzettségemet igazoló szakmunkás bizonyítványom, csak munkatapasztalatom?

0 pont pont pont

3 válasz

Minden tevékenységi körhöz meg van szabva, hogy végzettségköteles-e vagy nem. Különböző áruknál, akár szakosodott eladói végzettséget is elvárhatnak. Fizikai bolt nyitásához szükség van szakirányú végzettségre, nem elég a munkatapasztalat. Halkan jegyzem meg, hogy internetes kereskedelemben a legtöbb áru tekintetében nincs végzettség előírás és ha egy átvevőpontot üzemeltet, ahol a megrendelt árukat átadja, akkor végezhet bizonyos tevékenységeket. Mivel nem írta, hogy konkrétan milyen boltról lenne szó, ezért pontos választ sajnos nem tudok adni.

0 pont pont pont

Adó tanácsadással irodánk áll rendelkezésükre. Tanácsadás 1 óra 25 eFt.
Kovács Attila Tiborné

1 pont pont pont

Kedves Lívia!
Akkor engedélyezik, ha legalább alkalmazottja lesz, akinek van ilyen végzettsége. Az alkalmazott munkaszerződését majd be kell mutatni a Kormányhivatalban, amikor ellenőrzik a vállalkozás megindítása után.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ