Számlázás közvetítő oldalon szerzett munka után?

Tisztelt Könyvelő Fórum!

Katás alanyi adómentes vállalkozóként lenne kérdésem a Fiverr nevezetű online piactéren való szolgáltatásnyújtás esetén. Közvetítő oldalról van szó, a weboldalon keresztül találnak meg engem az ügyfelek, nincs szó szerződéses viszonyról, az oldal használata regisztrációhoz kötött. Az összegnek amit a megrendelő fizet 20 százalékát a Fiverr kapja, 80 százalékát pedig én, de én az oldalról már csak ezt a 80 százalékot tudom utalni magamnak.


A Fiverr nem a megbízó, ő csak kifizet. Megbízásos kapcsolatban hivatalosan a megrendelővel állok (a weboldalon megtekinthető terms of service szerint), tehát neki kéne számláznom, de a Fiverr lényege hogy a megrendelő és a szolgáltatásnyújtó is anonim marad egymás számára. A Fiverr a számlát viszont kiállítja a megrendelőnek a saját adataival. Az is fontos még, hogy a közvetítő oldal székhelye harmadik országban található.


Ilyen esetben mi az én számlám kiállításának helyes módja?

Köszönöm a választ!

0 pont pont pont

6 válasz

Az én meglátásom, hogy ez ugyan az az eset, amikor airbnb felé számlázunk vagy nem számlázunk. Én a megbízónak állítanám ki a számlámat és felvezetném a számlára, hogy pü.i teljesítést nem igényel. és még azt is, hogy a közvetítő cég melyik utalásából tartotta vissza ennek a számlának az összegét.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Önnek a megrendelő részére kell kiállítania a számlát.

:)

0 pont pont pont

Én ugyanezzel a problémával rendelkezem jelenleg. Köszönet a válaszért Tiszai Tímea illetve András Votisky. Azonban a számomra továbbra is fenálló probléma, amelyet a kérdező is említ, hogy a megrendelő anonim, tehát így a számla kiállítás számára nem tudom hogy lehetne lehetséges. Ha van bármilyen javaslatuk, azt nagyon megköszönném!

0 pont pont pont

Nagyon kezdő vagyok ebben, számla képesnek kell lenni a fiverren?
Hogyan kell számlázni? A vevő adatait üzenetben el tudom kérni ? és azt kell ráírnom hogy pénzügyi teljesítést nem igényel ill. fizetési mód: bankkártya/átutalás és ezt így akkor kell kiállítanom amikor már megjött a számlámra a kifizetés

0 pont pont pont

Sziasztok!

Ugyan nem könyvelő vagyok, de fiverrezem, és egyeztettem ezügyben a customer service-szel még amikor indultam.

A számla a fiverrnek megy minden utalásod után (katásként nem lehet már fiverrezni így), van fent nekik egy cikk, hogy hova kell küldeni és milyen adatokkal kell kiállítani a számlát:

https://www.fiverr.com/support/articles/360010561178-Impuestos-del-vendedor?segment=seller

0 pont pont pont

Szia Melinda,
Köszi szépen a választ.
A 80 %-ról kell kiállítani a számlát?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ