Számlázás közvetítő oldalon szerzett munka után?

Tisztelt Könyvelő Fórum!

Katás alanyi adómentes vállalkozóként lenne kérdésem a Fiverr nevezetű online piactéren való szolgáltatásnyújtás esetén. Közvetítő oldalról van szó, a weboldalon keresztül találnak meg engem az ügyfelek, nincs szó szerződéses viszonyról, az oldal használata regisztrációhoz kötött. Az összegnek amit a megrendelő fizet 20 százalékát a Fiverr kapja, 80 százalékát pedig én, de én az oldalról már csak ezt a 80 százalékot tudom utalni magamnak.


A Fiverr nem a megbízó, ő csak kifizet. Megbízásos kapcsolatban hivatalosan a megrendelővel állok (a weboldalon megtekinthető terms of service szerint), tehát neki kéne számláznom, de a Fiverr lényege hogy a megrendelő és a szolgáltatásnyújtó is anonim marad egymás számára. A Fiverr a számlát viszont kiállítja a megrendelőnek a saját adataival. Az is fontos még, hogy a közvetítő oldal székhelye harmadik országban található.


Ilyen esetben mi az én számlám kiállításának helyes módja?

Köszönöm a választ!

0 pont pont pont

2 válasz

Az én meglátásom, hogy ez ugyan az az eset, amikor airbnb felé számlázunk vagy nem számlázunk. Én a megbízónak állítanám ki a számlámat és felvezetném a számlára, hogy pü.i teljesítést nem igényel. és még azt is, hogy a közvetítő cég melyik utalásából tartotta vissza ennek a számlának az összegét.

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Önnek a megrendelő részére kell kiállítania a számlát.

:)

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ