Főállású vállalkozó 4 órás munkaviszony mellett

Jó napot! Milyen adózási formát válasszak ha van 4 órás munkaviszonyom, de a Katás 50 000 Ft tétel sok az egyéni vállalkozásból adódó költségnek? Milyen lehetőségek vannak, ami esetleg kevesebb lehetne 50 000 Ft -nál?

Rendszeres foglalkozás volna - jógaoktatás heti 1 alkalommal. Viszont kb 30 000,- Ft-os bevétellel számolhatok. Ebben az esetben szükséges kiváltanom a vállalkozói engedélyt, vagy maradhatok adószámos magánszemély külön adózással? Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Szilvia!

Véleményem szerint erre nem használható az adószámos magánszemély intézménye (ugye ez egy rendszeres, haszonszerzésre irányuló tevékenység lenne). Vállalkozói mindenképpen kellene, ha számlát kíván adni, viszont így, hogy nincs heti 36 órát elérő munkaviszonya, valamint ilyen alacsony a bevétel, igazából egyik adózási forma sem érné meg igazán.

Egy esetleges megoldás lehet, hogy például a stúdió (ha ott tart órát) bejelenti alkalmi munkavállalónak azokra az alkalmakra, amikor órát tart (ezer forint a közteher alkalmanként).

2 pont pont pont

Kedves Szilvia,

Egyetértek az előttem szólóval, ez a bevétel kevés a 4 órás munkaviszony mellett. Másik lehetőség az alkalmi munkavállaló státusz mellett a megbízási jogviszony a stúdió részéről. Ha saját maga bérli a helyet, akkor a bevételt javaslom növelni, akár más tevékenységekkel is a vállalkozáson belül.

Szép napot!
Botosné Brigitta

1 pont pont pont
  • +1  Köszönöm a választ!
    2019.10.16. Szilvia

Csatlakozom az előttem szólókhoz.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ