PayPal bevétel - automatikus rendszeren történő fizetés

Üdv! Weboldalon szolgáltatásokat árulnánk, de automatikus rendszeren történik a fizetés, tehát automatikusan jóváírja a rendszer (kezelőszemélyzet nélkül) a vásárolt kreditet. Úgy olvastam, hogy nem szükséges nyugtát/számlát adni, amennyiben a vásárló nem kéri. Ez ebben a formában igaz? A fizetés paypalon keresztül történik és számomra ez egy folt, hogy hogyan bizonyítom, hogy a bevételem paypalról származik? Megfelelő erre a paypal által elkészíthető havi kivonat, ami mutatja az összes bevételt? Ez katás egyéni vállalkozás alanyi áfamentesként működne.

0 pont pont pont

4 válasz

Úgy tudom, hogy valóban nem kell róla nyugtát kiállítani. A vásárló amugy is kap róla online bizonylatot.

:)

0 pont pont pont

Kedves Bálint !

A Paypal ugyanolyan elven működik, mint a Barion. Elektronikus fizetőeszközként a pénztár, csekkek főkönyvi számon mutatjuk ki, és valóban egy havi (bank)kivonat alapján történik a számla kiegyenlítésének a könyvelése. Teljesen elfogadható, egyik ügyfelem már évek óta használja mindkettőt. Én azért nem állítanám, hogy nem kell számlát kiállítania az ügyfél felé a szolgáltatásról, vagy a termék értékesítésről. Felvetődik a kérdés: ha nem készül számla, akkor mi alapján fizet ?

0 pont pont pont

Üdv!

Hasonló kérdésem lenne nekem is online szolgáltatások értékesítésével kapcsolatban, amit a vásárló PayPal rendszer használatával tud kiegyenlíteni.
Én viszont készítek automatikusan számlát a vásárló részére a Billingo rendszerrel. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e a számlán feltüntetnem a PayPal tranzakciós költségeit: tehát pl. ha a termék 1000 Ft, akkor az én bevételem 876 Ft, mivel a tranzakciós költség a befizetett összeg 3,4%-a + 90 Ft. Így én logikusnak úgy látnám, hogy a számlám 1. tétele maga a nyújtott szolgáltatás, aminek az összege 876 Ft, míg a 2. tétel a PayPal tranzakciós költség, 124 Ft. Ez így számlázástechnikailag helyes lenne?
A második kérdésem pedig az lenne, hogy ebben az esetben nekem az 1000 Ft-ot kell könyvelnem a bevétel oldalon és a 124 Ft-ot a kiadás/költségek oldalon (ebben az esetben ezt milyen számon), vagy egyszerűen könyvelhetem a 876 Ft-ot a bevétel oldalon (hiszen én a 124 Ft-ot nem is kapom meg soha, a PayPal automatikusan levonja)?

Köszönöm a válaszukat előre is!

0 pont pont pont

Kedves Miklós!
Önnek a 124 Ft-ot közvetített szolgáltatásként kell feltüntetnie a számlán, és bankkivonat alapján számolhatja el ezt költségként.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ