PayPal bevétel - automatikus rendszeren történő fizetés

Üdv! Weboldalon szolgáltatásokat árulnánk, de automatikus rendszeren történik a fizetés, tehát automatikusan jóváírja a rendszer (kezelőszemélyzet nélkül) a vásárolt kreditet. Úgy olvastam, hogy nem szükséges nyugtát/számlát adni, amennyiben a vásárló nem kéri. Ez ebben a formában igaz? A fizetés paypalon keresztül történik és számomra ez egy folt, hogy hogyan bizonyítom, hogy a bevételem paypalról származik? Megfelelő erre a paypal által elkészíthető havi kivonat, ami mutatja az összes bevételt? Ez katás egyéni vállalkozás alanyi áfamentesként működne.

0 pont pont pont

2 válasz

Úgy tudom, hogy valóban nem kell róla nyugtát kiállítani. A vásárló amugy is kap róla online bizonylatot.

:)

0 pont pont pont

Kedves Bálint !

A Paypal ugyanolyan elven működik, mint a Barion. Elektronikus fizetőeszközként a pénztár, csekkek főkönyvi számon mutatjuk ki, és valóban egy havi (bank)kivonat alapján történik a számla kiegyenlítésének a könyvelése. Teljesen elfogadható, egyik ügyfelem már évek óta használja mindkettőt. Én azért nem állítanám, hogy nem kell számlát kiállítania az ügyfél felé a szolgáltatásról, vagy a termék értékesítésről. Felvetődik a kérdés: ha nem készül számla, akkor mi alapján fizet ?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ