Megbízási szerződés

Tisztelt Cím!

Leírom a " történetem", ebben kérném segítségét.
Édesanyám masszőr vállalkozó, bérelt üzlettel rendelkezik, 11 éve.
Jómagam (a fia) megbízási szerződéssel szoktam neki segíteni, természetesen ingyen.
Megkereste egy hotel, hogy lenne lehetőség beugrós munkára, de ők nem akarnak alkalmazottat, ezért szóltak neki, mert ő vállalkozó.
Mivel ő az üzletét nem tudja otthagyni, viszont a hotel se tud fixen mit mondani mennyi munka lesz és mikor, ezért rám gondoltak, hogy amikor lenne munka (masszázsra vendég), akkor én mennék elvégezni.
A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy Ön mit ajánl, mi lenne erre a legkedvezőbb megoldás?
A hotel köthet megbízási szerződést az Édesanyámmal, hogy felkéri erre a munkára mint masszőr vállalkozót, és ő pedig megbíz engem az alkalmankénti munka elvégzésére?

Válaszát előre köszönöm!

0 pont pont pont

8 válasz

Kedves Máté!

Lenne szíves megírni, hogy rendelkezik-e a szükséges szakképesítéssel (masszőr), hogy bármiféle alkalmazás szóba kerülhessen? Ezt fontos lenne tudnunk.

Köszönettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Természetesen igen.

0 pont pont pont

Kedves Máté,

Ebben az esetben az lenne a legkézenfekvőbb megoldás, ha a hotel egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazná Önt, mint masszőrt. A leírása szerint csak bizonyos alkalmakkor lenne szükségük a munkájára, beugró jelleggel. Ebben a formában évi 90 napot is dolgozhatna náluk (hetente legfeljebb 5 napot, havonta pedig legfeljebb 15 napot, mindaddig, amíg ki nem merítik az évi 90 napos keretet).

A munkáltatónak napi 1.000 forint közterhet kellene megfizetnie Ön után (a tárgyhót követő hó 12-ig), az Ön béréből pedig semmit nem vonnának le. Talán ez lenne a legpraktikusabb egyelőre, ha pedig elérik a 90 napot (nem tudom erre mennyi az esély), át lehet gondolni a további lehetőségeket.

Sok sikert kívánok a munkájához!

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Köszönöm a válaszát! Sajnos a hotel ettől a lehetőségtől elzárkózik. Nem akar " ő maga" foglalkoztatni egyszerűsitett bejelentéssel sem. Ezért keres vállalkozást, aki x %-ért be dolgozik neki.
Ennek keresnének a megoldását úgy, hogy Édesanyám a vállalkozó,( mint irtam neki van működő üzlete masszőrként) én pedig megcsinálnám a beugrós napokat. Ebben az esetben mi lehet a megoldás? Megbízási szerződés?

Köszönöm válaszát

0 pont pont pont

Az édesanyja is elzárkózik attól, hogy Önt egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmazza a beugrós napokon? (Természetesen a hotel köthet vele megbízási szerződést, rajtuk múlik).

0 pont pont pont

Ő nem zárkózik el. Akkor ebben az esetben hogy lehetne végeznem a munkát a szállodában? Elnézést ha értetlennek tűnök, de szeretném biztos forrásból "látni" a megoldást.

Köszönöm türelmét, és válaszát!

0 pont pont pont

Nekem az tűnik a legésszerűbbnek, ha a hotel megbízási szerződést kötne az édesanyjával, aki az érintett napokon bejelenti Önt egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Ezzel mindenféle későbbi félreértést el lehetne kerülni.

Bár a Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:280. §–a lehetőséget biztosít arra, hogy egy megbízott ingyen vállalja a megbízást. Önben talán felmerült a gondolat, hogy a hotel az édesanyjával köt megbízási szerződést és számla ellenében fizet neki, Ön pedig ugyancsak megbízási szerződést kötne az édesanyjával "ingyenes" munkavégzésre és így segítene neki. A megbízási szerződéssel is egyfajta jogviszony jön létre, amivel mindenképp jó lenne megismerkednie. Talán hasznosnak tartja majd a következő linket is, ahol világosan levezetik egy táblázaton keresztül, hogy ez miben is tér el a munkaviszonytól:
https://ado.hu/ado/megbizasi-jogviszony-a-gyakorlatban/

Én a magam részéről a "biztonságosabb" megoldást javaslom.

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Nagyon köszönöm segítségét!
Minden jót kívánok!

Üdvözlettel Király Máté

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ