4 órában dolgozni vállalkozói melett

Államilag támogatott KATÁ-s vállalkozói mellett lehet-e bejelentett 4 órában dolgozni?

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Brigitta,

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a katás egyéni vállalkozása mellett munkaviszonyt létesítsen.
Viszont az, hogy Ön ezt megteheti-e, kizárólag attól függ, hogy mi áll a hatósági szerződésben, amelyet aláírt. Ha a szerződés áttanulmányozása után sem biztos a válaszban, javaslom, hogy forduljon a támogatást megállapító hivatalhoz.

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Kedves Brigitta,

Az egyik támogatott ügyfelem hatósági szerződését átnézve az alábbi megjegyzéseket találtam:

"Vállalom, hogy foglalkoztatásomat kizárólag vállalkozói tevékenység folytatásával fogom biztosítani.
Nyilatkozom, hogy a vállalkozóvá válást elősegítő támogatás időtartama alatt kizárólag munkaviszonyon kívüli tevékenységgel gondoskodom önmagam foglalkoztatásáról."

A kérdéséből nem derül ki, hogy pontosan milyen támogatásban részesül és mi nem ismerjük a szerződés tartalmát sem. Amennyiben talál a fentiekhez hasonló megállapításokat a szerződésben, akkor a szerződés időtartama alatt nem helyezkedhet el a vállalkozása mellett.

Érdemes alaposan utánajárni.

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Amennyiben a Ginop -5.1.1-15-2015 vállalkozóvá vállás támogatásban részesül a támogatás időtartama alatt (6 hónap) munkaviszonyt nem létesíthet.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ