Végzettséggel végezhető tevékenység - végzettség nélkül?

Hobbim a szíjgyártás (lószerszámok készítése), az elkészített termékeimből időnként szeretnék értékesíteni, hogy legalább a kiadásaim fedezve legyenek. EV-ként ez a tevékenység szíjgyártó végzettséghez kötött, tanfolyam azonban évek óta nem indult az országban és nem is tervezi egy iskola sem indítani a jövőben. Teljes munkaidőben alkalmazottként dolgozok, adószámos magánszemélyként felvettem ezt a tevékenységi kört, de ugye rendszeres tevékenység nem folytatható ebben a formában.
Van-e bármilyen legális forma, amiben folytathatom a termékeim értékesítését végzettség hiányában?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Tímea!

Ha valaki nem rendelkezik a szükséges szakképesítéssel, talán megoldást jelenthet egy ilyen végzettséggel rendelkező alkalmazott foglalkoztatása.

A 2009. évi CXV. törvény az egyéni vállalkozókról és egyéni cégekről a 16. § (2) bekezdése ezt írja:
"Képesítéshez kötött tevékenységet az egyéni vállalkozó csak akkor folytathat, ha a jogszabályokban meghatározott képesítési követelményeknek megfelel. Jogszabály - ide nem értve az önkormányzati rendeletet - eltérő rendelkezése hiányában képesítéshez kötött tevékenységet az egyéni vállalkozó akkor is folytathat, ha a képesítési követelményeknek maga nem felel meg, de az adott tevékenység folytatásában személyesen közreműködő, általa határozatlan időre foglalkoztatott személyek között van olyan, aki az előírt képesítéssel rendelkezik. A képesítési követelményeknek a tevékenység folytatása során folyamatosan meg kell felelni. "

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ