KATÁ- s egyéni vállalkozó bevallási, adatszolgáltatási kötelezettségei

Sziasztok!

Főállású katás ev. vagyok, nincs alkalmazottam.
Milyen bevallási és adatszolgáltatási kötelezettségeim vannak?
Csak a 18KATÁ- t kell beadnom febr.25- ig?
Olvastam valamilyen iparűzési bevallásról május 31- ig, illetve van olyan ismerősöm, aki a 08-as bevallást minden hónapban beadja, holott nincs alkalmazottja.

Előre is köszi a válaszokat!

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Kérdező!
'08-cast beadni felesleges. 18 Kata-t be kell küldeni. Iparűzési adó bevallást akkor kell beküldeni, ha a helyi iparűzési adóhoz történő bejelentkezés esetén nem a tételes kata fizetés választotta HIPA tekintetében. Ugyanis nem kötelező ott is katásnak lenni, valakinek a 80 %-os módszer éri meg jobban, van akinek a tételes elszámolás. Tehát a hipa bevallás kérdése azon múlik, hogy a bejelentkezéskor mit jelölt feléjük.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Köszönöm a választ!
És az SZJA bevallás, amit a NAV is elkészíthet az ev- nek és március 15- től megtekinthető?

0 pont pont pont

Katás egyéni vállalkozó nem az Szja bevallásban tünteti fel a bevételeit, ha nincs Szja szerinti jövedelme, nem kell Szja bevallást beadni!
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

1801-es bevallást is le kell adni, hogyha nem lett NY nyilatkozat leadva.

-1 pont pont pont

Tisztelt Kérdező!
Kérdéseiből ítélve Ön szeretné elkészíteni a bevallásait. De kérem keressen fel egy könyvelőt aki szakszerűen elkészít minden bevallást az Ön vállalkozásának. Sajnos sok helyen propagálják azt, hogy a KATA-s vállalkozónak nem kell könyvelő. De igen kell és higyje el nem az Ön esetleges hozzáértését vonom kétségbe vagy a pénzszerzés miatt írom, de a könyvelés egy másik szakma.

Legnagyobb Tisztelettel:
Valastyán Ilona
Könyvelő

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ