EU-n belüli szolgáltatás áfája

Üdv. Nem vagyok tisztában pontosan az áfa szabályaival a következő helyzetben.
Magyarországi székhelyű cég gépkocsit ad bérbe romániai székhelyű cégnek több mint 30 napos időtartamra. Az átadás helye Románia.
Szeretném tudni a magyar cég pontosan, hogy kell kiszámlázza a bérleti díjat a román cég felé, tartalmaz e áfát vagy nem. Ki és mit hol kell befizessen.
A választ előre is köszönöm.

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Érdeklődő!
Fenti ügyletre a fordított áfa fizetési szabályok érvényesek. Áfa tv. szerint a szolgáltatás igénybevételének a helye, tehát Románia az áfa fizetési kötelezettség székhelye. Ön fordított áfás számlát állít ki a nettó összegről. és a szolgáltatás igénybevevője fizeti az áfát a saját tagállamában. Önnek adatszolgáltatási kötelezettségi van az ügyletről az áfabevallás erre vonatkozó soraiban. Tekintettel arra, hogy Románia az Európai Unió tagállama közösségi adószámot kell váltania mind a két félnek és a közösségi ügylet közösségi adószám birtokában végezhető, valamint A60-as közösségi összesítő terheli az Ön cégét.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ