Magyar KATA-s EV-ként Németországban dolgozni

Tisztelt Válaszadók!

Lehetségese-e magyar KATA-s egyéni vállalkozóként 2 havonta 2 hetet dolgozni Németországban? (Az éves összbevételem nem haladná meg a 8 millió Ft-ot.)

Köszönöm!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Nikoletta!

Igen, lehetséges így dolgoznia.

A kisadózó vállalkozók esetében bevételnek minősül a vállalkozási tevékenységgel összefüggésben bármely jogcímen és bármely formában mástól megszerzett vagyoni érték, beleértve a tevékenység végzéséhez kapott támogatást és a külföldön is adóköteles bevételt.

A külföldi pénznemben kapott bevételt a bevétel megszerzésének időpontjában irányadó MNB hivatalos devizaárfolyam alapulvételével kell forintra átszámítani (Németország esetében euróban megadott árfolyam alapulvételével).

Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy az áfa törvény értelmében a külföldön teljesített szolgáltatásból származó bevételével kapcsolatban Önnek (vagy helyesebben mondva a könyvelőjének) akkor is további teendői vannak , ha Ön jelenleg alanyi adómentesnek minősül. Ezzel kapcsolatban mindenképp kérje a könyvelője segítségét.

További sok sikert kívánok!

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

1 pont pont pont

Kedves Nikoletta!
Az előző hozzászóló válaszával egyetértek. Talán azzal egészíteném ki, hogy van néhány speciális eset, amikor még további bejelentési és bevallási kötelezettségei lehetnek.
Ha eddig nem volt könyvelője, akkor keressen fel egy szakembert és mielőtt bármit elvállalna a németországi munkákból, konzultáljon és részletesen beszéljék át.
Tisztelettel
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ