Áfás szállítási költség továbbszámlázása Adómentesként.

AAM-ként számláznék tovább szállítási költséget, amelyet nekem 27% ÁFA-val számláznak. A kérdésem az, hogy ebben az esetben az ÁFA-val terhelt szállítási költséget, bruttó összegként továbbszámlázhatom-e a vevő részére 0%-os ÁFA tartalommal (a termékértékesítés Áfájának megfelelően), vagy másként kell cselekedjek?
Előre is köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

4 válasz

Kedves Péter!

A felmerült szállítási költség kiszámlázáskor szintén adómentes, hisz Ön mint adóalany, az áfa-ban alanyi mentességet választott.

Az árképzése magánügy. A felmerült szállítási költséget beleépítheti a termék árába, de számlázhatja külön tételsoron is.

Nem köteles azonos összegben kiszámlázni, de ha a felmerült áfa-s értéken számlázza mentesen, legalább nem veszít rajta.

Üdvözlettel, Kulcsár Erzsébet

1 pont pont pont
  • +1  Kimerítő, könnyen érthető válasz a kérdésre.
    2018.11.08. Péter

Üdv! És ha tovább számlázom Katásként a szállítási költséget akkor az ugyanúgy beleszámít a bevételbe mint az áruk beszerzési értéke?

0 pont pont pont

Természetesen beleszámít, igen.

1 pont pont pont

Felmerült hogy a vevő nevére kérem a futárcégtől a számlát és nem én számlázom tovább, kinyomtatom vagy a vevő email címére küldi a futárcég én pedig csak az árut számlázom és teszem a csomagba. Ez így lehetséges vagy tilos?

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ