Magántanár adószámmal

Tisztelt Könyvelő!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen adózási formát javasol az esetemben: Nyelvet szeretnék tanítani a lakásomon, esetleg a tanítványok otthonában. Van nyelvtanári végzettségem. Adószámmal rendelkezem, és van más bejelentett teljes munkaviszonyom.

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Liána

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Liána!

Ebben az esetben, mivel van 36 órát meghaladó munkaviszonya érdemes a KATA-s egyéni vállalkozás keretében végezni ezt a tevékenységet.
Úgy a havi adója 25.000 Ft.

Amennyiben további kérdése van keressen meg bizalommal!

Üdvözlettel:
Kovács Tímea

0 pont pont pont

Kedves Tímea!

Köszönöm válaszát! A férjem cégében vagyok alkamazott, és ezen kívül havi pár órát tanítok egy nyelviskolában. A nyelviskolának a cégünk ad számlát, mert felvettük a tevékenységi körbe a nyelvtanítást, és TEAOR 8559-es kóddal adok számlát. Az otthonomban történő tanítás esetén is adhatok a tanítványoknak ilyen céges számlát? Őszintén, a 25.000 Ft-t nagyon soknak találom, én csupán 1-2 tanítványt szeretnék az eddigi munkáimon kívül, és becsületesen szeretnék adózni. Lehet, hogy így árnyaltabb képet adtam a hátteremről. Szóval a kérdés az, hogy az adószámommal vagy a céges hátteremmel nem járnék-e jobban a kevés számú tanítvány esetén, mint a 25.000 Ft fix adóval?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Liána

0 pont pont pont

Ha kevés az ebből származó bevétele, akkor lehet, hogy jobban jár ha egyéb önálló bevételként kezeli ezt ezt a jövedelmét. Katásként nem biztos, hogy jobban jár. Ezt ki kell számolni.

0 pont pont pont

Ha a cég nevében ad számlát, az a kft bevétele. Önnek nem keletkezik adófizetési kötelezettsége, mint magánszemélynek.

0 pont pont pont

Kedves Araczki Lászlóné!

Köszönöm szépen a válaszát! Természetesen nekem az lenne a legjobb, ha a cégünk adhatna számlát. A nyelviskolának, ahol pár órát tanítok hetente, a cégünk adja a számlát. A nyelviskola akkreditált, így TEAOR 8559-es kódot írunk a nyelviskola számára kiállított számlára, és - mivel akkreditáltak- a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel ÁFA mentes számlát adunk, az új áfa tv. 85.§ (1) értelmében.
Én ha a nyelviskolától függetlenül tanítok, mint a cégünk alkalmazozzja, milyen számlát tud a cégünk adni magánszemélynek? Milyen kóddal? Kell ÁFÁ-t fizetni? A cégünk nem akkreditált nyelviskola, nem is oktatással foglalkozik, csak azért vettük fel a tevékenységi körbe a nyelvtanítást, hogy tudjunk a nyelviskolának számlát adni az ottani tanításomra vonatkozóan. A cégünk nem ÁFA körös.
Remélem, minden információt megadtam, és így megtudhatom, hogy mit kell írni a számlára, ha a cégünk (az én személyemben) magánórát ad magánszemélynek.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Liána

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ