Hollandiai munkavállalás

Üdvözletem!
A közeljövőben szeretnék Hollandiábam dolgozni KATA-s vállalkozóként. Pontosabban hegeszteni egy cégnek (munkaerő kölcsönző cég). Azt az információt kaptam, hogy ha nem lépem túl a megengedett 12 milliós határt, akkor nem kell adóznom. Havonta fizetem az 50 ezret itthon, és semmi mást. Ez működőképes lehet? Ha nem, mi a teendő?

0 pont pont pont

4 válasz

Természetesen így dolgozhat. Ha bevétele meghaladja a katás hónapok és az 1 millió ft szorzatánal az összegét, akkor a többlet bevétel után 40% kata-t kell fizetnie. Természetesen ha nem lépi túl a bevétele a fent leírt összeget ( teljes év esetén 12 millió ft), akkor csak a havi 50 ezer ft a fizetendöje.

0 pont pont pont

Ajánlom,hogy olvassa el az alábbi cikket, amit még tudnia kell Katás vállalkozókén ha egy cégnek dolgozik.
https://24.hu/kozelet/2016/08/19/tevhit-hogy-egy-katas-nem-dolgozhat-egyetlen-cegnek/

0 pont pont pont

Tisztelt Gergő!
Kolleganő válaszát azzal egészíteném ki, hogy a külföldön végzett munka az áfa törvény szerint speciális megítélés alá tartozhat. Pl. az ingatlanon végzett vagy ingatlanhoz kapcsolódó munka az ingatlan fekvése szerint adózik, így hollandiai áfa szerint.
Konkrétan meg kell vizsgálni az áfa törvény oldaláról, hogy a teljesítés helye az ön tevékenysége esetében hol van. Ezt befolyásolhatja az is, hogy kinek számlázza az elvégzett munkát.
Érdemes a témában jártas adótanácsadót, könyvelőt felkeresni ezzel kapcsolatban.
Véleményem szerint a külföldi tartózkodásának kinti biztosítása az itthoni KATA befizetésével még nem megoldott. (EU kártya már lehet fél megoldás.)
Felgyői Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Köszönöm a segítséget. Holland cégnek dolgoznák különböző telephelyeken. Nekik is számláznák. Ma megkerestem egy könyvelőt s úgy nézz ki müködő képes lesz a dolog. Többet kell majd fizetni, de legalább nem büntetnek agyon.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ