Külföldi adózás

Tisztelt Szakértő! Nekem az idén áprilisig volt munkaviszonyom. 1 hónapot Németországban dolgoztam, nem voltam bejelentve. Májusban jelentkeztem a munkaügyön, augusztusig voltam munkanélkülin, majd álláskereső programban. Szeptembertől dolgozom megint Németországban, négyórásnak (mini job) vagyok bejelentve, semmit sem fizetnek utánam. Az lenne a kérdésem,hogy ha külföldön dolgozom és nem vonjak az adót, milyen következménnyel jár? Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Edit!

Ugyan a német másodállás típusú foglalkozásokat csak érintőlegesen ismerem, mert mindig főállású német munkavállalókkal foglalkoztam, de úgy tudom, hogy négyórás foglalkoztatás után ott is kell fizetni, ha mást nem, adót biztos, ennek azért nézessen utána. A kérdése az itthoni helyzetre vonatkozott. Itthon célszerű egy minimális biztosítást fenntartani, amit az egészségügyi szolgáltatási járadék megfizetésével lehet. Ez 7110,- forint, és be kell mennie érdekében a NAV-hoz. Ezt követően mindaddig fizetni amíg kint van. Ha hazajön, és bejelentik, akkor automatikusan élesre vált a TAJ kártya. A TAJ kártyát ki is lehet kapcsoltatni a NEAK-nál, de ha nem túl nagy teher ez a pénz Önnek, és egyébként gyakran jár haza, nem javaslom a kikapcsoltatást, mert nagyon sokat körülményeskedik a TB, amikor újra élesíteni kell. Továbbá addig itthon az ellátásokért fizetnie kell. Remélem tudtam segíteni, üdvözlettel:

Gubala Ferenc
G&B Iroda

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ