Betegszabadság időtartama beleszámít a munkaidő keretbe?

Segítséget szeretnék kérni egy dologban.

Három havi munkaidő keretben dolgozok, folyamatos, megszakítás nélküli munkarendben, egyenlőtlen munkaidőbeosztásban.
A kérdésem az, hogy a betegszabadságon töltött napok közül azokra a napokra, amelyekre rendelkeztem munkaidő beosztással elszámolható-e (illetve el kell-e számolni) napi nyolc óra időt, avagy ezek a napok kiesnek a ledolgozott időkből, kvázi a betegszabadságon töltött idővel csökken a munkaidő keretben elszámolt időm mely akár azt is eredményezheti, hogy a későbbiekben le kell dolgoznom a kiesett időt ha a három havi ledolgozott munkaórák száma kevesebb az adott időszak munkaidő kereténél?
A munkáltatóm szerint nem számít bele.
Tehát a kérdés:
A betegszabadságon töltött távollét ideje egyenlőtlen munkaidőbeosztás esetében a munkanapok tekintetében beleszámít-e a munkaidő keretbe, vagy sem?
Példa:
Munkaidőbeosztás egy hétre:
Hétfő-munkanap
Kedd-munkanap
Szerda-heti pihenőnep
Csütörtök-heti pihenőnap
Péntek-munkanap (betegszabadság)
Szombat-munkanap (betegszabadság)
Vasárnap-munkanap (betegszabadság)
Tehát P-SZ-V estében a betegszabadságon töltött napok napi nyolc órával beleszámítanak a munkaidő keretbe, vagy ennyivel csökkennek a dolgozó negyedéves munkaidő keretén belül figyelembe vett munkaóráinak száma?

Köszönettel/Kovács Zsolt

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Kérdező!
Igen, beleszámít. A szabadságot és a betegszabadságot a Munka törvénykönyve 124-126. §-ban foglaltak szerint kell elszámolni. A 126. § (4) bekezdése indokolja a beszámítást.
Üdvözlettel:
Varga Anikó
Millefolium Stratégia Kft.

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ