Vállalkozói számláról fizetett, bizonylat nélküli, magáncélú vásárlás

A következő lenne a kérdésem: egy kft ügyvezetője és egyben tulajdonosa, aki alkalmazottat nem foglalkoztat, tévedésből a cég bankszámlájáról fizetett - kártyás vásárlásként - saját maga részére. A vásárlást követően kapott nyugtát nem őrizte meg. Milyen módon lehet ezt lekönyvelni ezt a tételt, mely megterhelte a cég bankszámláját?

Köszönöm előre is.

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Károly! Én kp felvételnek szoktam könyvelni. Nem 100 % szakmailag, de nincs jobb megoldás szerintem! Gondolom nincs elkülönített pénztára, hiszen ő a tulaj is, így "kár" sem éri és a készpénzállományba sem kever bele! Vagy technikai számlára teszem, mint követelés (368/384), aztán ennek ellenértékét befizettetem vele a pénztárba (381/368)!

2 pont pont pont

Az ilyesmit előírom követelésként az ügyvezetővel/munkavállalóval szemben és pénztáron keresztül rendezem, vagy levonom/levonatom a következő havi járandóságának az átutalásából.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ