Tb kártya

Kedves Könyvelők! Budai Renátának hívnak. Szeretnék érdeklődni tb kártya ügyben. Én 2012-ben jöttem ki külföldre. Nem tudtam, hogy ki kell jelentkezni, és nem jelentkeztem ki.itt külföldön párom után vagyok bejelentve. Ebben az ügyben mit lehet tenni?
Előre is köszönöm!

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Renáta!

Ez esetben sajnos kérni fogja Öntől az adóhivatal a 7110 Ft/hónap összegű egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetését. Ráadásul ezt visszamenőleg is kérik. A mai nappal ki tud jelentkezni, de tartok tőle, hogy ez csak a jövőre nézve menti fel a fizetés alól. Azért is célszerű rendezni, mert ha egyszer mégis hazajön, akkor ezt megkísérlik behajtani Öntől. Ha egy összegben túl sok az ötéves díj, esetleg lehet próbálkozni részletfizetési kérelemmel.

Gubala Ferenc
G és B Iroda

1 pont pont pont
  • +1  nagyon szepen koszonom a valaszat. szeretnek ki je
    2017.11.02. Budai Renata

Szeretnek meg anyit kerdezni hogy hol tehetem meg a kijelenkezest ebben meg tudnanak nekem segitenek.
Nagyon szepen koszonom ellore is.

0 pont pont pont

Az Egészségbiztosítónál is be kell jelenteni. Annál a NEAK kirendeltségnél, ami az Ön Magyarországi lakóhelye szerint illetékes volt. Ez után T1011-es nyomtatványt kell a NAV-hoz benyújtani. Ha van ügyfélkapuja, elektronikusan, ha nincs, akkor postán szintén a lakóhely szerint illetékes fiókhoz.

Nézze meg alábbi linken lévő nyomtatványt:

https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/adatbejelentok_adatmodositok/17t1011.html

1 pont pont pont

Kedves Konyvelot! Ellnezesuket kerem zavarom önöket.sajnos nem tudok kijelenkezni tb kartya ugyben. Szeretnem kerdezni önöket hogy masfel ev mulva koltozunk haza vegleg es akor jelenkeznek ki es fizetnem ki az osszeget.

Ellore is koszonom!

0 pont pont pont

Kedves Kérdező!

Szerintem fizesse 7110 Ft.-ot és igényeljen Európai Uniós biztosítási kártyát! Az EU-kártya alapján kaphat egészségügyi ellátást más tagállamban is, bár vannak eltérések a tagállamok között, hogy melyik-melyik milyen ellátást biztosít a kártya alapján.
Üdvözlettel:
Mart László

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ