Munkaidőkeret betegszabadság

Üdvözlöm!
6 órás munkaidőkeretben dolgozom, 8 órás munkanapokkal. Valamilyen oknál fogva, most probléma adódott a betegszabadság elszámolásával kapcsolatban. Nem értek a könyveléshez, amit értek a helyzetből az az, hogy munkanapban számolják el számunkra a betegszabadságot, és mivel 6 órás munkaidőkeretben dolgozom, nem a napi munkaidőmre, 8 órára számolják el a távollétem, hanem csak 6 órára. Ez az elszámolás azt eredményezi, hogy minden betegen töltött napom után, 2 mínusz órám keletkezik, amelyet a betegség után szeretnének ledolgoztatni velem. Nem tudom, hogyan kellene lekönyvelni a 8 órás munkanapra szóló betegszabadságos napjaimat, hogy ne keletkezzen naponta 8 órás hézag, amikor beteg vagyok. Szeretném, ha mindenki számára megnyugtatóan tudnánk rendezni ezt a dolgot, és szeretnék segíteni a könyvelő, bérszámfejtő kollégáknak.
Nagyon köszönöm

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Zsuzsi!
Munkaidőkeretben lehet egyenlőtlen beosztással (is) dolgozni. Ez azt jelenti, hogy a beosztás szerint lehet nyolc órás munkanapja, csak ebben az esetben akkor is a beosztást kell alapul venni, ha ön távol van. A betegség is egy fajta távollét, tehát a betegszabadság is az. A betegszabadság órában is nyilvántartható, tehát az a kérdés, hogy Ön voltaképp hogyan dolgozik nyolc órát? Nyolc óra is szerepel a beosztásban? Mert akkor nyolc órát kell elszámolni a betegszabadságra is. 6 óra van a beosztásban? Ez esetben a betegszabadságot jól számolták, hanem a napi munkavégzésnél kellett volna túlórát számolni a plusz 2 órára. Egy biztos, valami mindenképp rossz. Vagy a betegszabi kevés, vagy lemaradt a túlórapénz. Betegszabadság a beosztás szerinti munkanapokra, és munkaidőre jár. Valamilyen szabályt egészen biztosan rosszul értelmeznek. Ha ezzel kapcsolatosan segítségre van szüksége, keressen a gbhriroda@gmail.com címen.

Gubala Ferenc
G&B Iroda

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ