Kisadózó számlán elég az AAM megjelölés?

KATA-s Alanyi adómentes kisadózóként a Billingo rendszerével állítottam már ki kb 20db számlát 3 hónap alatt.
A gépi számlán az ÁFA mértékénél AAM jelöléssel van feltüntetve, hogy nincs ÁFA tartalma a számlának.
Elég ez a jelölés a NAV-nak, vagy külön fel kell tüntetni még a gépi számlán, alul, hogy "Alanyi adómentes" ?

Ha fel kell tüntetni külön az "Alanyi adómentes" megjegyzést is, akkor lehet-e és megfelelő eljárás-e, hogy az eddig 3 hónap alatt kiállított számlákat sztornózom és megfelelő módon újra kiállítom az összeset?

Előre is köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Zsófi!
A fő lényeg, hogy utalt rá, hogy alanyi áfa mentes. Amit feltétlenül tüntessen fel a számláján, az az, hogy "kisadózó". Természetesen, ha sztornózza a számlákat, és az eredeti példány Önnél marad, vagy vissza tudja kérni, akkor kiállíthat új számlákat, úgy viszont nem, hogy az eredeti példány az ügyfélnél marad. Készpénzes fizetés esetén még fel kell tüntetni a "fizetve" jelzést. Természetesen a vevő neve, címe, az Ön neve, esetleg vállalkozási fantázianeve és a székhelyének címe kerüljön rá a számlára. Az értékesített termék vagy szolgáltatás megnevezése, mennyisége szintén kerüljön feltüntetésre. A számlázott érték áfa nélkül és áfával szintén kötelező tartalmi elem, de mivel itt az Ön esetében áfa nincs így a végén is áfa mentes lesz a számla. Én feltüntetném az alján is, bár van utalás a számlán az áfa mentességre.
Üdvözlettel:
Mart László

0 pont pont pont

Kedves Zsófi!
Bár nem erre vonatkozott a kérdése, de úgy gondolom nincs könyvelője, aki ezt elmagyarázná Önnek, így bátorkodom szólni arról, hogy az elektronikus számlázást be kell jelenteni a NAV-nak egy külön formanyomtatványon. Remélem ezen már túl van, ha mégsem, akkor mielőbb pótolja.
Üdvözlettel
Szabolcsi Katalin
felgyoi.konyveloiroda@gmail.com

0 pont pont pont

Kedves Zsófi!

Elegendő a számlán az AAM megjegyzés, nem kell külön feltüntetni, hogy alanyi adómentes. Ha más hiányosság nincs a számlákon, akkor emiatt le ne sztornózza az eddigi számláit, kár lenne bonyolítani.

Üdvözlettel:
Bodnárné Pigler Éva
+36 70 4084193

0 pont pont pont

Van egy kérdésem nekem is ezzel kapcsolatban. A számlán belül hol kell feltüntetni, hogy kisadózó? (az e.v. a nevem mellé van írva, a számla alján pedig, hogy AAM.

0 pont pont pont

Kedves Zsófi!
Látom nincs könyvelője, a későbbiekre tekinettel jobb ha keres egy könyvelőt, mert sok mulasztási bírságtól mentheti meg magát. Nem igaz, hogy a kata-snak nincs szüksége könyvelőre.

0 pont pont pont

Kedves Leonóra!
Arra nézve nincs kikötés, hogy hova legyen felírva, hogy "kisadózó". A lényeg az, hogy jól látható módon és helyen legyen.
Üdvözlettel: Filus Jánosné Eti

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ