Külföldi cég, alkalmi munka

Üdvözlöm,
indonéz cég szeretne alkalmi rendezvényen árusítani Magyarországon. Összesen 50 nap egy évben. Ebben az esetben hol kell adóznia: Magyarországon vagy Indonéziában?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Andrea!

A kettős adóztatás elkerülésére irányadó szabályok ebben az esetben az 1999. évi X. törvényben találhatóak. A törvény 7. cikke szabályozza a vállalkozások adóztatását, mely három feltétel egyidejű fennállásához köti, hogy egy cég tevékenysége itt adóztatható legyen. Az egyik, ami biztosan nem teljesül ebben az esetben, hogy itt telephelyet, vagy fióktelepet kell létesíteni. A hetes cikk utolsó szakasza pedig kifejezetten hangsúlyozza, hogy az áruk eladása/bevásárlása nem eredményezi az adókötelezettség átkerülését Magyarországra. Így tehát, ha kizárólag erről az 50 napos rendezvényről van szó, az önmagában nem eredményez adókötelezettséget itt. Fontos megemlíteni, hogy azért itt felmerülhet a foglalkoztatással, munkavégzéssel kapcsolatos kérdéskör is. Ön a kérdésében kifejezetten a vállalkozás szemszögéből, azaz társasági adó oldalról nézte a kérdést. De ha alkalmazottai lesznek ott felmerül(het) adókérdés a cég saját adóján kívül. Ezért ha teljes körűen érdekli a téma, keressen minket az üzleti címünkön: plenuscontobt@gmail.com, szívesen adunk teljes körű állásfoglalást.

Gubala Ferenc

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ