Milyen adózási forma a megfelelő?

Üdvözletem!
Adott egy éppen szüneteltetett KATA vállalkozási forma. A vállalkozó kapott egy megkeresést egy munkára, ami heti 1 alkalom lenne, havi 40e Ft jövedelemmel, viszont számlaképesnek kell lennie, de cégnek kellene számlázni. Kérdés, hogy milyen formában tudná ezt megtenni, adószámos magánszemély, vagy átalányadós ev, vagy van-e egyáltalán értelme másik formát indítani erre a kevésre?
Illetve kérdés még, hogy a szüneteltetett KATA megmaradhat-e, ha másik vállalkozási formát is választ, vagy azt akkor teljesen meg kell szüntetni?
(Könyvelőnek tanulok, ezért engem kérdezett meg, de nem akarok hülyeséget mondani. :))
Köszönöm a segítséget! Hajni

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Hajnalka!

KATÁ-s vállalkozó már csak főállásban lehet, és csak magánszemélynek számlázhat. Így nála ez kizárva. A havi 40 ezer forint pedig nem is éri meg, hiszen 50 ezer a KATA adója. Átalányadós lehet, annak nincs akadálya, jól is járhat vele, még másodállásban is. Adószámos magánszemélyként csak bizonyos tevékenységek végezhetők, erről Ön nem írt, így ehhez nem tudok hozzászólni, de ha kifejti, szívesen írok.
Ha tanulja egy jótanács: nem "vállalkozási" formát, hanem "adózási" formát választ, mert ettől ő még egyéni vállalkozó marad.

Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ