Adókedvezmény

Kedves Könyvelő!

Segítséget szeretnék kérni laktóz intolerancia miatti adókedvezményben.
2004-ben diagnosztizálták nálam és most is készült egy friss papír, illetve a háziorvos által is ki lett állítva egy papír, viszont nem vagyok, illetve a doktor úr se volt biztos benne, hogy megfelelő az igazolás, amit írt. Azt mondta, hogy ő ezt úgy tudja, a könyvelő állítja ki.
Nagyon megköszönném a segítséget, hogy ez így megfelelő, vagy szükséges más hozzá?

Előre is nagyon köszönöm.

Üdvözlettel,
Szigeti Anikó

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Anikó!
Remélem, egy percig sem gondolták komolyan, hogy egy betegséget egy könyvelő fog igazolni a magánszemély felé. Utána már mi következik? Nekünk kell felírni a receptet is a betegségre??
Röviden a válasz: nem, nem a könyvelő állítja ki. Az orvos ír ilyen igazolást és mivel ez a betegség egy életen át fennáll, olyan igazolást ad, hogy évek múlva is jó lesz a kedvezmény igénybevételéhez. Elég gyenge lehet az a háziorvos, aki az ilyeneket nem tudja. Inkább váltson orvost, majd az igazolással forduljon könyvelőhöz.
Üdvözlettel:
Zsóka

0 pont pont pont

Kedves Zsóka!

Köszönöm a válaszát, elnézést rosszul fogalmaztam, a formanyomtatványra gondoltam, illetve a doktor úr is hogy azt a könyvelő tud hivatalosat adni, amit a doktor tölt ki!
Egy percig se gondoltuk.

0 pont pont pont

Kedves Anikó!

Az igazolás módjáról a 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet rendelkezik.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0900049.eum

Ennek melléklete az igazolás ADATTARTALMÁT határozza meg. Ennek alapján a doktor úr könnyen szerkeszthet egyet, és/vagy kutasson a neten, mert ott talál mintákat.

0 pont pont pont

Kedves Kulcsár és Társa Kft!

Nagyon köszönöm a segítséget!

0 pont pont pont

Kedves Anikó!
Az interneten találni ilyen üres nyomtatványt pdf formátumban.
Nálam is volt már olyan, hogy a háziorvos nem találta ezt a nyomtatványt, ezért megkérte a könyvelőt (engem), hogy legyek kedves kisegíteni őt és küldjek el egy üreset neki.
Üdvözlettel,
Kovács Zsuzsanna

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ