Előre fizetett havidíj számlázása szerződésmegszűnés esetén

Üdv!
Egy havonta előre fizetett szolgáltatás aktuális számlájával mi a teendő, ha az előre bekért időszak első felében az ügyfél bontja a szerződést - a számla befizetési határideje előtt -, így a kiszámlázott időszak nagy részében már nem áll fenn sem szolgáltatás, sem szerződéses kapcsolat? Ilyen esetben is érvényes marad a számla, és az egész havidíj bekérhető, vagy érvénytelenítés után tört számlát kell kiállítani?
Köszönöm válaszát!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Daniella!
Ha volt szerződés és az került felbontásra, akkor abba remélhetően benne volt a felmondásra vonatkozó rész is, amit újra el kellene olvasni. Ha nem volt benne, akkor egy szóbeli megállapodás lehet a megoldás. Az időarányos számlázás jó lehet, ha olyan a szolgáltatás, vagy ebben egyértelműen meg tudnak egyezni.

0 pont pont pont

Kedves Erzsébet,

Köszönöm válaszát! Ha a meglévő szerződés meg is engedi ezt a számlázási gyakorlatot, a számla maga érvényes lesz? Mivel a teljesítési idő nagyobb részében nem áll fenn szerződés a felek között, és szolgáltatás sem történik, fiktív számlának minősüléstől tartok.

Üdvözlettel,
Kocsis Daniella

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ