Nyugdíjas átalányadózó bevallás

Tisztelt könyvelők!

Nyugdíjas átalányadózó egyéni vállalkozó vagyok, és nem értem el azt az összeget, hogy SZJA-t kelljen fizetnem. Próbálok informálódni, de nehéz számomra a szakmai szöveg értelmezése. Elképzelhető, hogy ilyenkor nem kell semmilyen bevallást csinálnom? Ilyesmit olvastam.
Tisztelettel megköszönöm, ha abban is tudnának esetleg segíteni, hogy melyik nyomtatványt kellene kitölteni, ha esetleg meg fogom haladni az 1,4 milliót és adóznom kell?

Üdvözlettel,
M. Péter

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Péter!
Keressen egy könyvelőt egy alkalomra, a vállalkozása átbeszélésére, mert lehet, hogy más dolog is van, csak Ön ezt a szakmai szövegből nem tudta értelmezni. Lehet áfa bevallási és befizetési kötelezettsége egy alanyi mentesnek is, az átalányadónál is tudni kell, hogy mikor bevétel a megkapott ellenérték, azt hány százalékos költséghányaddal kell számolni, melyik bevallásba kell bevallani, majd melyik számlaszámra kell megfizetni. Meg fog térülni az ára, biztos vagyok benne.
Üdvözlettel:
Zsóka

3 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ