Digitális képalkotás, weboldal szerkesztes

Szeretném megkérdezni, hogy logók, digitális képszerkesztés, weboldal készítéséhez milyen egyéni vállalkozási formát kell elindítanom? Alkalmi, egyelőre nem rendszeres megrendelésekről lenne szó.
Köszönöm a választ!

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Orsi,

Ez sok mindentől függ. Ha a törvényben előírt feltételeknek megfelel (és csakis akkor), egyes adózási formáknál akár teljes adómentesség is elérhető. Mindenképpen megéri még a vállalkozás elindítása előtt szakemberrel egyeztetnie.

Üdvözlettel,
Gazdag Róbert

0 pont pont pont

Tisztelt Orsi!
Amennyiben heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett végzi a tevékenységét akár rendszeresen akár alkalmanként, érdemes kiváltani a vállalkozóit és esetlegesen az átalányadózáson mint adózási formán elgondolkodni mivel ebben az esetben amennyiben munkaviszony mellett végzi a tevékenységet ameddig nem keletkezik bevétele a vállalkozásból addig adózás és járulékfizetési kötelezettsége sem keletkezik. Amennyiben azonban főállásban kívánná folytatni e tevékenységet számolnia kell a minimum adó fizetési kötelezettséggel miszerint a TB járulékot legalább a minimálbér/garantált bérminimum illetve a SZOCHO-t a minimálbér/garantál bérminimum 112,5%-a után köteles megfizetni a vállalkozó.
Reméljük választ kapott kérdésére!
További szép napot kívánunk!
Üdvözlettel:
Kinyó Gábor Dániel
Mérlegképes könyvelő
V&K Könyvelőiroda

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ