Mi alapján, mennyit kellene adózni?

Kézműves termékek (fülbevaló, karkötő) értékesítése online piactéren, ha jól tudom, csak egyéni vállalkozás kiváltása mellett lehetséges, viszont mekkora összeg és mi alapján történik az adózás? Milyen költségeim lennének, ha belevágnék? Jelenleg kisgyermekemmel vagyok itthon, munkahelyem nem volt, így nem is vár vissza senki (tehát a másodállás nem opció).

0 pont pont pont

2 válasz

Kedves Fatime!
Jó helyen jár!
Keressen egy szimpatikus könyvelőt, és adótanácsadás keretében beszéljék meg, mi lehet a legjobb megoldás!
Üdvözlettel:
Ildikó

3 pont pont pont

Kedves Fatime!
A könyvelő felkeresése az Ön esetében elkerülhetetlen. Amennyi információt megosztott velünk, nem elegendő az Ön kérdéseinek a megválaszolására. Az online piactér mit jelent: külföld, vagy belföld? Mennyi lenne a havi árbevétele? És ehhez mennyi költsége merül fel? Az adózási módot kalkuláció során lehet megállapítani. Tudni kellene azt is, hogy ki a célközönség: magánszemélyek, vagy cégek is? Ezeket először válaszolja meg saját magának, majd a saját számokból állítson össze egy kis üzleti tervet. Utána forduljon könyvelőhöz, hogy már csak a részleteket kelljen megbeszélni.
Üdvözlettel:
Zsóka

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ