EU-s beszerzés ÁFA

Tisztelt Szakemberek!

Bementem az erdő szélére az ÁFÁ-val úgy érzem. Alanyi mentes katás ev. vagyok és néha egy német cégtől veszek árut, amit eladok a webshopomból. Szerettem volna Németországban fizetni az ÁFÁ-t (19 %), amire évközben azt ajánlotta a NAV, hogy adjam vissza év végén az EU-s adószámom és akkor kint fogom fizetni az ÁFÁ-t. Visszaadtam, német cég, azt mondja, hogy két éve változott valami, mindenképpen 27 % az ÁFA. Felhívom a NAV-ot, azt mondják hogy EU-s árubeszerzésnél fizetném kint az ÁFÁ-t, de mivel én továbbértékesítek, ez egy külön kategória, ami miatt itt fizetem az ÁFÁ-t mindenképpen. Hozzáteszem, véletlenül egy kezdőt fogtam ki a telefonnál. Nem volt túl magabiztos. Ettől még lehet, hogy igaza van, nem tudom.

Az a furcsa számomra, hogy pár hónapja tökéletesen elmagyarázta nekem a NAV, hogy kint tudom fizetni az ÁFÁ-t webshop-os áruvásárlás esetén is. Most meg valamiért falakba ütközöm.

Van esetleg valakinek információja arról, hogy mi az igazság?

Üdvözlettel,
Péter

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ