Székhelyszolgátatás

Kedvesek, szeretném tudni, hogy a cégemnek a székhelye lehet az én lakcímem?
Vagyis az ügyvezetőnek a lakcíme lehet ugyanaz mint a céghelyszolgáltatásnak?
És a lakásomban adhatok több céghelyszolgátatást az ismerőimnek?
Köszönöm,
Magdy

0 pont pont pont

3 válasz

A székhelyszolgáltatás szabályairól a 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1.) IM rendelet tartalmaz rendelkezéseket.

Ha az otthonát jelöli meg a vállalkozások székhelyeként, akkor az adóhatóság az ellenőrzései során a székhelyszolgáltatás címén, azaz a saját lakásában fogja a vállalkozás képviselőjét, valamit a szükséges iratokat keresni.

Önnek kell képviselnie vállalkozásokat:
Minden beérkező hivatalos levelet, illetve küldeményt Önnek vagy meghatalmazottjának kell átvennie az Ön otthonában. Hivatalos levél átvételének elmulasztásakor pénzbírsággal, vagy akár adószám felfüggesztéssel sújthatják cégét. Mindennap biztosítani kell az elérhetőséget a székhely (lakás) címén.
A végrehajtó a székhelyen található értéktárgyakat lefoglalhatja, ha a cég végrehajtás alá kerülhet.
Az otthonunkba bejelentett székhely esetén az önkormányzat bizonyos esetekben akár építményadót is kiszabhat.

A székhelyszolgáltatás feltételei közé tartozik, hogy a székhelyszolgáltatónak tevékenysége gyakorlásához írásba foglalt megbízási szerződést kell kötnie. A székhelyszolgáltató bejelentési kötelezettséggel is rendelkezik a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda felé.

2 pont pont pont

Kedvesek !
Milyen iratokat kèrhet az adóhatóság az ellenőrzései során a székhelyszolgáltatás címén ?
Az adóhatóság az ellenőrzései során a székhelyszolgáltatás címén menyi lehet az építményadót ?
Hol kel bejelenteni a székhelyszolgáltató a Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda felé ?

0 pont pont pont

Kedves Magdy! Mivel a székhely szolgáltatás nyújtása egy tevékenység, amiért díjazás is jár(hat), ezt vállalkozóként kell ellátnia, nem szívességi alapon. Ebből az következik, hogy keresnie kell egy könyvelőt. Az előző kolléga az építményadóhoz önkormányzatot írt és nem adóhatóságot. Nagyon nem érti az egészet. Kérem, hogy ennyi információval ne!! vágjon bele ilyen tevékenységbe. Éreznie kell, hogy ez mekkora felelősség, komoly feladat, ha jól szeretné csinálni. A barátok kérésére semmiképp se vágjon bele, nagyon kockázatos feladat.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ