Adózási kérdés

Április 1-el váltottam KATA adózóról átalányadózóra (nappali tagozatos hallgatói jogviszony keletkezése miatt) és ápr. 1. és jún. 30. között összesen 3,461,300 Ft összegű számla lett kiállítva a NAV számlázómban. Mit jelent ez számomra adózási szempontból?

(Nem érte meg átalányadózóra váltanom, de muszáj volt, mert egy cég bent tartotta a fizetésemet, amit KATA-sként már nem bírtam kiszámlázni, mint korábban...)

Tudok-e még váltani bármire, ami jobban megérné ennél? Ha igen, mikor válthatok leghamarabb?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves B.E! Az adózás nem olyan, hogy pár havonta átlépünk egyikből a másikba. Ki kellett volna előre számolni, hogy az elveszett "fizetést" jobb lett volna-e elbukni és maradni katás, mint ekkora bevétel mellett most átalányadózást választani. Előbb kellett volna gondolkodni és számolni. Mind a kata, mind az átalányadó kedvezményes adózásnak számít, így bizonyos ideig már egyik sem lesz választható. A jó megoldás érdekében forduljon tanácsadóhoz, mert hosszú távon az fogja megérni.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ