Részletfizetés magánszemélyeknek

Magánszemély vevőink számára szeretnénk részletfizetési lehetőséget nyújtani, hogy a nagyobb értékű terméket 3-6 részletben tudják kifizetni. Azt szeretném kérdezni, hogy erre van-e lehetőség? Szükséges-e ehhez valami külön engedély vagy valami adminisztráció? Illetve arra van lehetőség, hogy aki esetleg megcsúszik valami büntető kamatot fizessen? Mi lehet ennek a maximális mértéke és milyen feltételekkel van erre lehetőség?

1 pont pont pont

1 válasz

Kedves Zoltán!
Mivel nagyértékű termékek értékesítésével foglalkozik, biztosan van saját könyvelője. Miért nem őt kéri fel arra, hogy az Ön kérdésére a választ megadja? Ha nem tudja rá a választ, forduljanak tanácsadóhoz. Ilyenkor be kell vállalni annak az egyszeri költségét. Tudom, hogy utálják az ilyen választ, hogy mindig szakemberhez irányítjuk a vállalkozókat, de ennek ez a hivatalos útja.
Hogy mégis válaszoljak a kérdésére, szerintem Ön amit elad, úgy adja el, ahogy jónak látja. Tehát kiállítja a vevő felé a számlát, szerződésbe pedig pontosan meghatározzák a fizetési ütemezést, pl. 6 részre osztva, dátummal és összeggel meghatározva. Ha nagyobb értékű a termék, én biztosan ügyvédi szerződést készíttetnék egy ilyen értékesítésre, főleg, ha ez sorozat jellegű, nem egy egyszeri eladás. Akkor pontosan benne lesz mindkét fél feladata az eladás során. A szankciókat is ki kell találni, a jegybanki alapkamat plusz x % lehet a kamat, ha nem fizet és naptári napokra számolva. De lehet az is egy hajtó erő a pontos utalásra, ha benne van, hogy egy időbeli elcsúszás esetén a teljes, hátralévő összeg egyszerre válik esedékessé. Ez nagy kockázatot rejt a vevőre nézve, biztosan igyekezni fog a pontos fizetésre. De ez az én privát véleményem, nincs benne semmi szakmai, talán gondolatébresztésnek jó lehet.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ