Külföldi jövedelem adózása

Üdvözlöm! Szeretném megkérdezni, hogy nekem van itthon Magyarországon egy 8 órás állásom, emellett le vagyok százalékolva és innen is jön jövedelmem. Most belevágtam egy internetes marketing munkába egy külföldi cégnél, ahonnan rendszeresen jön jövedelmem. Bár ez már adózott jövedelem, mert külföldön már megadóztatták, és így kapom meg a nettó jövedelem, de kérdésem a következő: ettől függetlenül Magyarországon is kell adóznom a teljes bevételem után, vagy csak egy bizonyos összegig nem kell és felette igen?

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves János!
Leveléből az kiderült, hogy külföldön tartózkodás nincs a munkavégzéssel, így a "napok számát" nem kell figyelni. Az viszont nem mindegy melyik országból jön a jövedelem: van-e vele kettős adózást kizáró egyezmény, az mit ír elő : mentesítést, beszámítást, stb. ( vélhetően van, és ha kap adóigazolást, a kapott jövedelmet be kell írnia a magyar adóbevallásba, és a levont adót is szerepeltetni tudja. Ilyen esetben akkor keletkezik további magyar szja, ha ott még a 15% mértékű adót sem vontak le.) Javaslom keressen fel egy könyvelő-adótanácsadó kollégát.
üdv
Schmidt Zoltán

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ