Online számlaadás

70 éves nyugdíjas pszichológus vagyok. Elnézést, de megfogalmazni sem tudom a kérdésem, korábban közalkalmazott voltam. Van engedélyezett, bejelentett egészségügyi-pszichológusi tevékenységem, fogalmam sincs már, hogy milyen elnevezéssel és kondíciókkal... Annyit tudok, hogy 15% adót kell majd fizetnem és nincs költségelszámolás.
Most volt egy pszichológusi munkám, amihez szeretném a számlát kiállítani online. Be tudtam lépni és megtaláltam az adataimat, de nem tudtam továbblépni, mert a régi lakcímem van ott és ezt nem tudtam megváltoztatni. A többi megadandó adatról sincs semmi fogalmam. Segítséget szeretnék kérni az online számlaadáshoz. Köszönöm!

0 pont pont pont

3 válasz

Kedves Judit! Kicsit pontatlan a megfogalmazása. Ön most egyéni vállalkozó? Milyen adózási formát választott? Az adataiban történő változást Önnek kell bejelentenie az ügysegéden, ha vállalkozó. Akkor a változás átfut a különböző rendszereken és eljut a számlázó programot működtető csapathoz is, akik a frissítések során megkapják az adatváltozást. Utána lehet számlát kiállítani a jó adatokkal. Vagy nem jól értelmeztem az írását? Üdvözlettel: Zsóka

2 pont pont pont

Kedves Zsóka, nagyon köszönöm és elnézést, hogy a megfogalmazás ilyen, szinte sötétben tapogatódzok.
Én 2 éve külföldön élek és körülbelül 4 éve jelentkeztem be mint vállalkozó, de nem használtam eddig. Gyakorlatilag mindent elfelejtettem, amire emlékszem, hogy áfa mentes és 15 % az adó.
Ezt a bizonyos "ÜGYSEGÉDET" hol találom? üdvözlettel Judit

0 pont pont pont

Kedves Judit ! Válasszon egy könyvelőt, aki megcsinálja Önnek a kért/elvárt/szükséges feladatokat. Jó egészséget !

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ