Meglévő KATA vállalkozás bővítése

Tisztelt Válaszadó!

Van egy meglévő KATA vállalkozásom oktatásra, 855903 TEÁOR alatt. Most szeretnék egy svédmasszőr tevékenységgel bővíteni, ez a 960401 alatt megtehető azt láttam egy előző üzenetében, hogy ezt írta. Két kérdésem lenne: a képzés ez alatt a szám alatt folyt: "Bejelentett képzés, nyilvántartásba vételi szám: B/2021/000803". Azt honnan tudhatom biztosan, hogy erre kiváltható a vállalkozás? Ami még fontos lenne: ugye biztosan nem szükséges ÁNTSZ engedély és a speciális feltételek kialakítása? (Külön mosdó stb.) A meglévő számlázási rendszeremben csak felviszem majd az új TEÁOR számú terméket és számlázhatom is a nyelvórákkal ugye? Nem szükséges másféle kezelés adminisztráció szempontjából? (Nyugtát nem, csak számlát állítok ki az oktatásról.) Előre is köszönettel, Dézsi Edina

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Edina,

Először is, az egyéni vállalkozók nem TEÁOR kódokat használnak, hanem úgynevezett ÖVTJ kódokat, de itt most nem is ez a fontos. A Kamarai Vállalkozói Információs Rendszer leírása szerint "a frissítő, relaxáló masszázshoz szakképesítés nem szükséges." Amennyiben a képesítést jogszabály vagy rendelet írná elő, Ön a helyileg illetékes kormányhivatalban tudna érdeklődni afelől, hogy a képző intézmény által kibocsátott oklevél elfogadható-e a tevékenység kiváltásához. De mint láttuk, erre itt nincs szükség.

Sokkal fontosabb a második kérdése. Számomra nem derült ki, hogy házhoz járva végezné-e a masszőri tevékenységet, vagy pedig saját szalonban gondolkodik. Továbbá az is kérdés, hogy amennyiben masszázs-szalonban nyújtana szolgáltatást, akkor saját, vagy pedig bérelt üzlethelyiség lenne? Saját szalon kialakítása esetében igenis szükséges a hivatalos engedélyek beszerzésére.

Ami a harmadik kérdését illeti, nyugodtan használhatja ugyanazt a számlázó programot mindkét tevékenység kiszámlázásához. Amennyiben teheti, én erősen javaslom, hogy keressen fel egy képesített könyvelőt, mivel számos olyan kérdéssel találkozhat ezeken felül is, amelyeknél akadályba ütközhet.

Remélem tudtam valamennyire segíteni! Sok sikert kívánok!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ