Online vállalkozás teáor+adózás+számlázás?

Üdv! Szeretnék, egy kis segítséget kérni. Egy online, egyéni vállalkozás elindításán gondolkodom.
Az internetes tevékenységek ezek lennének: saját weboldal, blogoldal, majd később webáruházzá bővítés, ha megvan a kellő mennyiségű forgalom, amelyben kizárólag szellemi termékeket értékesítenék (Pl. e-book, letölthető pdf, különböző kurzusok, videók, netes oktatás, tartalomgyártás, online marketing tanácsadás lenne különböző felületeken.) Bármi, ami interneten való pénzkeresés, ahhoz kell-e engedély vagy bejelentés? Ezeknek mi a teáor száma?
Az adózás ez estben hogyan kell elképzelni havonta? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Gizella! Kicsit sok a kérdés, ezt nem egy ilyen oldalon lehet jól megválaszolni. Ehhez beszélni kell egy szakemberrel, mert a kérdések közben újabb kérdések jönnek elő, amiket tisztázni kell.
ÖVTJ számot kell nézni az egyéni vállalkozásnak. A tevékenységek alapján össze tudod gyűjteni ezeket, csak időt kell ráfordítani. Tervezz egy bevételt és egy költséget, ami alapján meg lehet állapítani egyrészt, hogy milyen adózással tudnál egyéni vállalkozó lenni. Kérdés, hogy ki a célközönség? Cégek, vagy magánszemélyek, mert akkor még egy adózási mód bejöhet a képbe, vagy épp kiesik (katára gondolok).
Azt ne várd, hogy itt bárki neked tevékenységet keres és mellé megírja, hogy engedélyköteles, vagy nem.
Valahogy így kellene elindulni ......

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ