Bejelentési kötelezettség

Kft. ügyvezetőt lehet-e 6 órás bruttó 150.000 Ft-tal bejelenteni?

0 pont pont pont

3 válasz

Ha csak ügyvezető, akkor igen. Ha tulajdonos és személyes közreműködő is, akkor más a felállás.

2 pont pont pont

Köszönöm,
Azért kérdeztem mert én kft tulajdonos és ügyvezető vagyok 2 fő alkalmazottal.
1 ismerősöm most váltott katáról kft-re és ő 4 órába van bejelentve 130.000 Ft bruttóval úgy hogy nincs alkalmazott ő a tulajdonos és egyben ügyvezető is.

0 pont pont pont

Erről az a véleményem, hogy ha valaki valamit csinál, az nem feltétlenül biztosan jó is. Ismerni kellene az összes körülményt, látni kellene a társasági szerződést, stb. Kérdés az is, van-e máshol bejelentett munkaviszonya, esetleg társas vállalkozó-e másik cégben? És az sem utolsó szempont, hogy milyen felkészült kolléga végzi a bérszámfejtést, ennek keretében a besorolásokat, bérezéseket.
Mivel kft. tulajdonos vagy, biztosan van könyvelőd, előbb konzultálj vele. Ha nem vagy elégedett az Ő válaszaival, még mindig van lehetőséged elmenni egy független társadalombiztosítási és bérügyi szakemberhez. Kifizetsz egy órai konzultációt és biztos leszel abban, hogy minden rendben van-e a cégedben. Ezt ne spórold ki, ugyanis egy saját döntés, vagy a könyvelő nem kellő felkészültsége/hozzáállása miatt később többe kerülhet ez a jó információ hiánya. Amiért valaki valamit másként csinál, az nem feltétlenül jó is, mindig minden információt kezelj fenntartással és informálódj, nézz utána.

2 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ