Külföldi munkaviszony (EU) mellet a magyarországi kft. járulék kötelezettségei

Kedves könyvelők!

Jelenleg 8 órás bejelentett magyarországi munkám mellett mentesülök a szintén magyarországi kft.-m járulék fizetségeitől.
A közeljövőben külföldön lesz szintén bejelentett 8 órás munkaviszonyom (természetesen a magyarországi megszűnik), de a magyar székhelyű kft.-met szeretném továbbra is megtartani. Kérdésem, hogy ebben a helyzetben is mentesülök a kft.-m további járulékfizetés alól?
A cégem képviseleti módja: önálló
A képviseletre jogosult tisztsége: ügyvezető (vezető tisztségviselő)

Válaszukat előre is köszönöm!

0 pont pont pont

1 válasz

Kedves Balázs!

Ez ennél összetettebb. Attól függ, hogy hol rendelkezik "adóilletőséggel", vagyis, hol él "kvázi életvitelszerűen". A kettős adóztatás elkerülése érdekében néhány jövedelem kategóriától eltekintve ott adózik, ahol adóilletőséggel bír. Ha ez M.o., akkor hiába van külföldi jogviszonya, itt adózik. Ha azonban hoz igazolást, hogy xy országban rendelkezik adóilletőséggel, ott adózik. De ebbe nem tartozik bele például a saját cégéből kivett osztalék! A TB és a szochó még érdekesebb, mert csak egy országban lehet biztosított. Ha hoz az adott országból "A1" igazolást, akkor itt már nem kell TB-t fizetnie. De akár olyan is lehet, hogy ott fizet TB-t, itt meg adót.... :( A konkrét ügy iratait átnézve pontosan tudok Önnek válaszolni. Keressen a plenuscontobt@gmail.com címen.

Gubala Ferenc
Plenus Conto Bt

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ