Nyugdíjas esetén 08-as bevallás

Egy kétszemélyes katás bt. mind a két tagja nyugdíjas. Szeptember 1-től átkerül TAO alá, ahol 08-s havi bevallást kell a NAV-nak beküldeni.
Mivel nyugdíjasként nincs járulékfizetési kötelezettség, nullásan kell beküldeni? Ha igen, akkor melyik M lapot kell kitölteni?
Vagy egyáltalán nem kell beküldeni?
Előre is köszönöm a választ.

0 pont pont pont

6 válasz

Üdvözlöm!

Igen nullás, praktikusan üresen küldjük be.

Gubala Ferenc

1 pont pont pont

Az szja-t azt vallani kell, havonta, ha van kifizetés :)

0 pont pont pont

Nyilván :)

0 pont pont pont

Nagyon köszönöm a válaszokat.
Talán még ez is egy lehetséges válasz:
A havi ’08-as bevallás – nullás adattartalommal – csak egyetlen esetben kerülhető el, mégpedig az NY-es nyilatkozattal, amit célszerű az áttérést követő október hónapban – pontosabban október 12-ig – eljuttatni az adóhatósághoz. Ez a korábban nem főállású bejelentett kisadózók esetében opció, egyszerűsítendő az adóadminisztrációt.

0 pont pont pont

A Nav állásfoglalása szerint egyébként társaság nem válthatja ki a 08-as bevallást NY-s nyilatkozattal, mert mint adatszolgáltatást is várják. A gyakorlatban kiválasztható a legördülő menüben és nem bírságolnak a bevallás hiányáért, de láttuk már többször, hogy egy megszűnésnél vagy pl. egy nemleges igazoláshoz visszamenőleg bekérik...

1 pont pont pont

Köszönöm a figyelmeztetést,
vagyis biztos ami biztos alapon jobb beküldeni, mint kiváltani.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ