Online Bevételek Junior Számlára

Üdv!

Kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogyha az interneten árulnám a saját digitális termékemet, és a vásárlók csak Stripe-pal tudnának fizetni természetesen nem automatizálva, külön privát beszélgetésben leírom az adatokat hogy hova kellene küldeni az összeget. Ezt hogyan kell kezelni? 99%-ban külföldi vásárlóim lennének. A beérkezett összegek a saját OTP Junior számlámra kerülnének, jelenleg 17 éves vagyok.

Ha valami nem érthető, kérem írja le a pontos kérdését a tevékenységgel kapcsolatban, fontos lenne megtudnom az igazságot.

0 pont pont pont

6 válasz

Kedves Bálint!

Az nem derült ki a leveledből, hogy magánszemélyként, vagy üzletszerű tevékenységként, azaz, mint vállalkozó dolgozol-e, de feltételezem az utóbbit.

Az egyéni vállalkozás kizárt 18 éves korodig. Leginkább Betéti Társaságot tudsz alapítani, mert a kötelező alaptőke összege nincs meghatározva BT esetén. Ehhez kell még egy ember, mert 1 bel-, és 1 kültagból áll. Az alapítás során ügyvédhez kell fordulni a jogi részletek miatt. Mivel csak cég jöhet szóba, így a saját bankszámládat nem használhatod. Gazdasági Társaságok kötelesek vállalkozói bankszámlát nyitni. A fizetés technikáját illetően nem ír elő olyat a jogszabály, ami szerint kötött úton (például: csak átutalással) lehet fizetni. A Stripe alkalmazás csak könyveléstechnikai kérdés. A forgóeszközök (ahol a pénztárat és a bankot kezeli) között majd létre fog hozni egy önálló technikai számlát erre a célra a leendő könyvelőd.

Remélem tudtam segíteni.

Gubala Ferenc
Plenus Conto Bt

0 pont pont pont

Leginkább magánszemélyként gondoltam hogy elkezdeném.

0 pont pont pont

Ez esetben eseti értékesítés, és ingóság jöhet szóba. Ha az éves értéke nem éri el a 600.000,- forintot, adómentes, egyébként SZJA bevallásban, a külön adózó jövedelmek között adóköteles. Így bármilyen fizetési mód és bankszámla korlátozás nélkül használható. De tudnod kell, hogy a NAV az "üzletszerűséget" figyeli, ill. vizsgálja, tehát ha ez folyamatos, rendszerszerű, akkor jobb a vállalkozás. Ha eseti, nincs gond.

Gubala F.

0 pont pont pont

Értem, köszönöm a tájékoztatást! :)

Viszont lenne még egy fontosabb kérdés egy másik tevékenységgel kapcsolatban.
Nagyön megköszönöm ha ebben még esetleg tudna segíteni.

Egy számítógépes játékról lenne szó, ahol készíthetünk egy játékszervert ahol más felhasználók játszhatnak.

Pénz abból tudnék szerezni, hogy egy külföldi weboldal segítségével, egy adományok fogadására alkalmas webáruházat hoznék létre. (https://tebex.io).
A weboldal úgy működik, hogy regisztráció után elkészíthetek és testreszabhatok egy webáruházat a játékszerveremnek.
Adományokat azért szoktak elfogadni egy ilyen játékszerver után, mivel annak van egy havi fenttartási költsége, hiszen egy szolgáltatónál béreljük a hozzá tartozó tárhelyet/szervergépet amiről a játékszerver fut.
Ezek után az adományok után, a felhasználó különféle, általunk létrehozott javakat/tárgyakat kaphat a játékszerveren. Ezt mi állítjuk be, hogy pontosan mit is szeretnénk adni a játékosnak az adomány után.

A felhasználónak rengeteg fizetési mód áll rendelkezésre, amit a (https://tebex.io) kezelne. Fontosabb információ, hogy a fizetés teljes mértékben tőlem független, a weboldalon keresztül történik a lebonyolítás.
Miután fizetett a felhasználó, 5% levonás után (ezt tekintsük 5%-os "fee"-nek), a pénz bekerül egy virtuális pénztárcába, amit az oldal biztosít (ebből még semmit nem kaptam meg)
Ezt az egyenleget váltanám ki a Junior Számlámra. Ezt körülbelül 1-2 hónaponta tenném meg, a bevétel mennyiségétől függően.

Ilyen fajta bevételszerzés esetén mi a teendőm?

0 pont pont pont

Bálint, ez az a kategória lesz, ami egyszerűen nem fog magánszemélyként menni. A webáruházak eléggé fókuszpontban vannak a NAV-nál. El tudok képzelni egy egyesületi megoldást, ahol nem adomány, hanem "tagdíj" ellenében a tagok férnek hozzá ehhez a szolgáltatáshoz. Ez talán a legjobb, de ez magánszemélyként semmiképp se javaslom, mert eléggé "bukta gyanús". Mivel a kérdés kezd olyan összetett lenni, hogy ez már nem fórum téma, egy tanácsadást szívesen adok, írj a plenuscontobt@gmail.com címre. Vagy keress fel valakit , aki tanácsadó az ismerettségi körödben, de ne ugorj fejest, sokba kerülhet.

Gubala F.

0 pont pont pont

Rendben köszönöm, felveszem akkor önnel emailben a kapcsolatot!

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ