Könyvelőt hol lehet feljelenteni?

Üdvözlet!
Szeretném megkérdezni, ha egy céget megkárosít a könyvelő, hol lehet feljelenteni?

A történetem:

Aki nekem könyvelt, sajnos 2021 márciusban közölte velem, hogy az orvosa 2 hónapot adott neki, ezért keresnem kell másik könyvelőt.
Találtam 2 új könyvelőt ajánlással, mivel több cégem van és nem akartam egy helyre vinni.

Az egyikkel kicsi kommunikációs zavarunk van, de jól könyvel.

A másikhoz elvittem 2 cégemet. Egy szállítmányozást és egy teljesen új céget, ami vámügynökségnek készült. Havi nem olcsó pénzért, 35000 Ft egy cég. Ez a két cég havi összesen talán 20 számla forgalommal.
Vagyis munka sem sok volt.
A régi könyvelőmmel megbeszéltük, hogy nem jelent ki egy darabig, amíg bírja, hogy lássa minden rendben lesz-e.
Többször írt nekem, hogy nem jó helyre vannak könyvelve a dolgok, annál a könyvelőnél, akivel kapcsolatban írok. Többször hívtam, szóltam, egy engedély miatt ezekre figyeljen, mindig bocsánatot kért, és javítja volt a válasz. Következő hónapban szóltam, hogy még semmi. Elnézést, elfelejtettem volt a válasz. Majd decemberben elhoztam a könyvelést.
Kaptam 100-100 ezer Ft bírságot a két cégre februárban.
Úgy voltam vele, örültem, hogy megszabadultam tőle.
2021. januárban elkezdtem az AEO engedély megkérését. Ez az engedély kb. egy év és 1,5 millió Ft-ba kerül. Az engedéllyel közvetett vámkezeléseket tudok vállalni, ami sokkal több bevételt hoz, mint egy általános vámkezelés.

Ha módjukban áll, kérem, segítsenek, hogy milyen szervnél lehet feljelentést tenni, vagy az engedélyét visszavonatni csak azért, hogy más ne járjon így.

Köszönöm a lehetőséget.
Üdvözlettel,
Angéla

0 pont pont pont

2 válasz

Üdvözlöm!
A legtöbb könyvelőnek van felelősség biztosítása, így ezt meg kell beszélni vele, mert a biztosító megtéríti az okozott kárt. Egyébként polgári peres eljárásban bármelyik bíróságra benyújthatja a keresetét. Remélem meg tudnak egyezni. Üdv. Vass Károlyné mérlegképes könyvelő

0 pont pont pont

Üdvözlet!

Csak annyi kiegészítést a kolleganőhöz, hogy feljelentést lehet tenni, de csak gazdasági bűncselekmény (pl: okirathamisítás, csalás, sikkasztás, stb) esetén. A bevallások elmulasztása, rossz kitöltése csak szabálysértés ha más tényállás nem áll fenn. Ezért marad a polgári per lehetősége.

Gubala Ferenc
Plenus Conto Bt

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ